Składniki:
jajka, 4
mąka tortowa, 1,5 szklanki
cukier wanilinowy, 1 opakowanie
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
cukier, szklanka cukru
olej, 8 łyżek
woda, 8 łyżek
owoce (jakie kto lubi), do wypełnienia ciasta
Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno. Dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. ucieramy tak, żeby powstała gładka masa.dodajemy żółtka i nadal mieszamy. w osobnej miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia . dodajemy po troszeczku mąkę do ciasta. wlewamy olej oraz wodę i mieszamy do powstania jednolitej konsystencji.tortownicę nacieramy odrobinka margaryny i obsypujemy bułką tartą ( ciasto łatwiej po upieczeniu wyjmiemy z tortownicy) . ciasto wlewamy do tortownicy i następnie upychamy ulubione owoce (im więcej tym lepiej ) pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut.