Przepis konkursowy

TILAPIA FILET SMAZONY Z FRYTKAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
2 tilapia filet , okolo 500gr
mąkę, 6 łyzek
cytryne, 1 szt.
ziemniaki, 6 szt.
olej, pół szklanki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: marta drozdowska (białystok)
(Głosów: 10)


Zostań mistrzem kuchni

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Babeczki Bananowe
Babeczki Bananowe
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 43
Gruszki zapiekane
Gruszki zapiekane
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 87
Deser jogurtowy
Deser jogurtowy
30 min. 8 łatwy
Głosów: 1206
Tort mięsny
Tort mięsny
30 min. 4 średni
Głosów: 119
Makoron z brokułami i anchovies
Makoron z brokułami i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 23
Zapiekane muszle makaronowe Lumaconi ze szpinakiem i serem Patios
Zapiekane muszle...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 39