Przepis konkursowy

MAKARON POD SEROWĄ PIERZYNKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron rurki, 400 g
kalafior, 1 szt.
brokuł, 1 szt.
groszek konserwowy, 1 puszka
kukurydza konserwowa, 1 puszka
sos do makaronu Italia Cztery sery, 1 op.
natka pietruszki, 1 pęczek
ser żółty, 20 dag
DO PRZYRZĄDZENIA SOSU: śmietanka, 50 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Chojnice)
(Głosów: 274)


Zostań mistrzem kuchni

Oddzielnie ugotować makaron, kalafior i brokuły. Wszystko wyłożyć do naczynia żaroodpornego, dodać groszek, kukurydzę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Bardzo delikatnie wymieszać. Przygotować sos do makaronu Italia Winiary wg przepisu na opakowaniu i przelać do naczynia żaroodpornego. Posypać tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut. :)
Ślimaki z ciasta francuskiego z pieczarkami i mięsem mielonym
Ślimaki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 14
Deliziosi panini
Deliziosi panini
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 32
SAŁATKA FASOLOWA Z SEREM GORGONZOLA I POMIDORKAMI
SAŁATKA FASOLOWA Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 190
Jesienne pierniczki
Jesienne pierniczki
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Bigos inaczej
Bigos inaczej
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 4090
Malinowa panna cotta
Malinowa panna cotta
pow. 60 min. 6 trudny
Głosów: 131