Składniki:
makaron rurki, 400 g
kalafior, 1 szt.
brokuł, 1 szt.
groszek konserwowy, 1 puszka
kukurydza konserwowa, 1 puszka
sos do makaronu Italia Cztery sery, 1 op.
natka pietruszki, 1 pęczek
ser żółty, 20 dag
DO PRZYRZĄDZENIA SOSU: śmietanka, 50 ml
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Joanna (Chojnice)
(Głosów: 274)
Oddzielnie ugotować makaron, kalafior i brokuły. Wszystko wyłożyć do naczynia żaroodpornego, dodać groszek, kukurydzę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki. Bardzo delikatnie wymieszać. Przygotować sos do makaronu Italia Winiary wg przepisu na opakowaniu i przelać do naczynia żaroodpornego. Posypać tartym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku ok. 30 minut. :)