Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron rurki Pastani, 300 g
filet z piersi kurczaka Świat drobiu, 2 filety
pieczarki, 500 g
papryka czerwona, 2 małe sztuki
pomidory krojone bez skórki Nasza spiżarnia, 1 puszka
koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
ser edamski Serovit, 250 g
przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, bazylia, sól, pieprz, po 1 łyżce
olej do smażenia, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: DOROTA (LUBARTÓW)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, a paprykę pokroić w paski. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni podsmażyć pieczarki wraz z papryką do miękkości (do czasu aż wyparuje woda z pieczarek), doprawić papryką w proszku i chwilę podsmażyć. Następnie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, chwilę smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić bazylią, solą i pieprzem. Całość chwilę smażyć. Do kurczaka dodać ugotowany makaron oraz usmażone warzywa. Całość wymieszać, na wierzch posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180. Zapiekać 20 minut. Smacznego.
GNIAZDKA  JOGURTOWE
GNIAZDKA JOGURTOWE
30 min. 8 łatwy
Głosów: 20
Pączki z dżemem malinowym i lukrem
Pączki z dżemem...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 1916
Fantazja
Fantazja
30 min. 2 łatwy
Głosów: 785
Truskawkowa pychota
Truskawkowa pychota
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2542
Wykwintna wołowina
Wykwintna wołowina
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 11
Tort bezowy Ananasowo-Kokosowy
Tort bezowy...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 28