Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron rurki Pastani, 300 g
filet z piersi kurczaka Świat drobiu, 2 filety
pieczarki, 500 g
papryka czerwona, 2 małe sztuki
pomidory krojone bez skórki Nasza spiżarnia, 1 puszka
koncentrat pomidorowy, 3 łyżki
ser edamski Serovit, 250 g
przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, bazylia, sól, pieprz, po 1 łyżce
olej do smażenia, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: DOROTA (LUBARTÓW)
(Głosów: 8)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z piersi kurczaka pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w plasterki, a paprykę pokroić w paski. Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na tej samej patelni podsmażyć pieczarki wraz z papryką do miękkości (do czasu aż wyparuje woda z pieczarek), doprawić papryką w proszku i chwilę podsmażyć. Następnie dodać pomidory z puszki wraz z zalewą, chwilę smażyć. Dodać koncentrat pomidorowy oraz doprawić bazylią, solą i pieprzem. Całość chwilę smażyć. Do kurczaka dodać ugotowany makaron oraz usmażone warzywa. Całość wymieszać, na wierzch posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180. Zapiekać 20 minut. Smacznego.
Domowe tiramisu
Domowe tiramisu
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 598
Cheeseburgery jaglane ze szpinakiem
Cheeseburgery jaglane...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 120
Makaron z sosem z kurkami
Makaron z sosem z kurkami
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1039
Pizza z młodą cukinią, szpinakiem i mozarellą
Pizza z młodą cukinią,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 74
Zupa krem z Porów
Zupa krem z Porów
30-60 min. 6 średni
Głosów: 197
Czekoladowiec Gizmo
Czekoladowiec Gizmo
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1