Przepis konkursowy

ŻEBERKA W POWIDŁACH ŚLIWKOWYCH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Żeberka , 1 kg
Przyprawy prymat : Zioła prowansalskie, pieprz, majeranek,
Ketchup, 1 szklanka
Coca Cola, 1 szklanka
Powidła Śliwkowe, 3 łyżki
Ziemniaki , 1 kg
Sałatka gotowa paczkowana, 2 sztuki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Orzysz)
(Głosów: 13)


Zostań mistrzem kuchni

Żeberka myjemy. Posypujemy przyprawami z każdej strony. Ketchup, coca-cole i powidła mieszamy w misce. Wkładamy żeberka do naczynia żaroodpornego i zalewamy keczupem, colą i powidłami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 1h i 40 min. Pół kg ziemniaków wstawiamy do piekarnika na 30 min, z reszty robimy frytki. Sałatkę polewamy sosem winegret.
Sernik z masą kajmakową na czekoladowym brownie
Sernik z masą...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 69
Udka faszerowane wątróbką
Udka faszerowane wątróbką
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Amerykańskie naleśniki z owocami
Amerykańskie naleśniki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Pyszne calzone w ciekawej odsłonie
Pyszne calzone w...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 361
Drożdżowe bułeczki z dżemem
Drożdżowe bułeczki z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 31
Ciasto ze śliwkami z nutą cynamonowo - cytrynową
Ciasto ze śliwkami z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6