Składniki:
Makaron Lumaconi Muszle, ok. 20 szt.
Szpinak Brykiet Mroźna krawina, 1 opakowanie
Ser PATIOS z bazylią i oregano, 1 opakowanie
Passata z czosnkiem Sottile Gusto, ok. 0,5 słoika
Ząbki czosnku, 2-3 szt.
Średnia cebula, 1 szt.
Przyprawy: sól, pieprz, bazylia, suszone papryczki chilli, przyprawa a\\\',
,
la Ziarenka Smaku itp, 1 opakowanie
Ser Mozzarella Sottile Gusto,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Poznań)
(Głosów: 39)
Na niewielkiej ilości oliwy z oliwek lub maśle podsmażyć cebulę, czosnek i szpinak brykiet. Gdy wszystko się połączy, dodać ser Patios, smażyć jeszcze 5 min. Przyprawić do smaku. Zostawić do ostygnięcia, a jeśli zajdzie taka potrzeba - odcedzić płyn. Do osolonego wrzątku wrzucić makaron muszle Lumaconi, ugotować al dente, zahartować. Do naczynia żaroodpornego wlać Passatę - zakryć dno. Łyżeczką faszerować muszle makaronowe szpinakiem i układać w naczyniu żaroodpornym. Wszystko posypać serem mozzarella. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. ok. 15-20 min.