Przepis konkursowy

PĘCZAK Z GRZYBAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza pęczak, 1 szklanka
świeże grzyby, 2 szklanki
cebula, 2 szt.
śmietana, 1 szklanka
jajko, 2 szt.
sól, pieprz,
olej,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Suchy Las)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy pęczak. Pokrojone grzyby wrzucamy na wrzątek - gotujemy 5 min. Pokrojoną cebule podsmażamy na oleju, dodajemy grzyby i krótko dusimy pod przykryciem. Solimy i pieprzymy do smaku. Do naczynia żaroodpornego przekładamy kaszę, podsmażone grzyby i zalewamy śmietaną wybełtaną z jakiem. Zapiekamy 20 min. w piekarniku nagranym do 150 stopni C. Przepis szybki i łatwy, a danie bardzo smaczne. Polecam na sezon jesienno-grzybowy!
JAGODOWE MUFFINKI Z CZEKOLADĄ
JAGODOWE MUFFINKI Z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 16
SŁODKI PAJĄCZEK-TORCIK TIRAMISU
SŁODKI PAJĄCZEK-TORCIK...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 28
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i pomidorkami koktajlowymi
Zapiekanka z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 54
Sernik śmietankowy
Sernik śmietankowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 3
Paella mixta z langustynkami i kurczakiem
Paella mixta z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Malinowa radość na serku mascarpone!
Malinowa radość na...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 27