Składniki:
kasza pęczak, 1 szklanka
świeże grzyby, 2 szklanki
cebula, 2 szt.
śmietana, 1 szklanka
jajko, 2 szt.
sól, pieprz,
olej,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Suchy Las)
(Głosów: 7)
Gotujemy pęczak. Pokrojone grzyby wrzucamy na wrzątek - gotujemy 5 min. Pokrojoną cebule podsmażamy na oleju, dodajemy grzyby i krótko dusimy pod przykryciem. Solimy i pieprzymy do smaku. Do naczynia żaroodpornego przekładamy kaszę, podsmażone grzyby i zalewamy śmietaną wybełtaną z jakiem. Zapiekamy 20 min. w piekarniku nagranym do 150 stopni C. Przepis szybki i łatwy, a danie bardzo smaczne. Polecam na sezon jesienno-grzybowy!