Przepis konkursowy

PĘCZAK Z GRZYBAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kasza pęczak, 1 szklanka
świeże grzyby, 2 szklanki
cebula, 2 szt.
śmietana, 1 szklanka
jajko, 2 szt.
sól, pieprz,
olej,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Katarzyna (Suchy Las)
(Głosów: 7)


Zostań mistrzem kuchni

Gotujemy pęczak. Pokrojone grzyby wrzucamy na wrzątek - gotujemy 5 min. Pokrojoną cebule podsmażamy na oleju, dodajemy grzyby i krótko dusimy pod przykryciem. Solimy i pieprzymy do smaku. Do naczynia żaroodpornego przekładamy kaszę, podsmażone grzyby i zalewamy śmietaną wybełtaną z jakiem. Zapiekamy 20 min. w piekarniku nagranym do 150 stopni C. Przepis szybki i łatwy, a danie bardzo smaczne. Polecam na sezon jesienno-grzybowy!
TARTA Z SZYNKĄ PROSCIUTTO I POMIDORAMI
TARTA Z SZYNKĄ...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Mocno czekoladowy tort z suszonymi owocami i nutellą
Mocno czekoladowy tort...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 8
Marchewkowa rozkosz czyli treningowe ciasto marchewkowe
Marchewkowa rozkosz...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Biszkopt z owocami
Biszkopt z owocami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Rajskie nóżki
Rajskie nóżki
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 859
Rosół NIEzwykły
Rosół NIEzwykły
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 14