Składniki:
makaron lumaconi, 15 szt.
papryka , 2 szt.
kukurydza, 1 puszka
ogórek świeży, 1 szt.
szynka, 200 g
majonez, 4 łyżki
pieprz , do smaku
sól , do smaku
koperek świeży, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Anna (Hajnówka)
(Głosów: 24)
Makaron Lumaconi gotujemy al dente i zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie paprykę, ogórek i szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy i przesypujemy do miseczki. Dodajemy pozostałe pokrojone składniki. Dodajemy majonez oraz pieprz i sól do smaku. Przygotowaną tak sałatkę odstawiamy do lodówki, do przegryzienia smaku. Następnie nadziewamy każdą muszlę i dekorujemy świeżym koperkiem. Teraz już wystarczy wszystko ułożyć na półmisku i delektować się smakiem.