Przepis konkursowy

WIOSENNA SAŁĄTKA W MUSZLACH
Zdjęcie przepisu
Składniki:
makaron lumaconi, 15 szt.
papryka , 2 szt.
kukurydza, 1 puszka
ogórek świeży, 1 szt.
szynka, 200 g
majonez, 4 łyżki
pieprz , do smaku
sól , do smaku
koperek świeży, do dekoracji
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Hajnówka)
(Głosów: 24)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron Lumaconi gotujemy al dente i zostawiamy do przestygnięcia. W tym czasie paprykę, ogórek i szynkę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy i przesypujemy do miseczki. Dodajemy pozostałe pokrojone składniki. Dodajemy majonez oraz pieprz i sól do smaku. Przygotowaną tak sałatkę odstawiamy do lodówki, do przegryzienia smaku. Następnie nadziewamy każdą muszlę i dekorujemy świeżym koperkiem. Teraz już wystarczy wszystko ułożyć na półmisku i delektować się smakiem.
Artystyczny ład
Artystyczny ład
30-60 min. 2 średni
Głosów: 1099
Nadziane misie
Nadziane misie
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 47
Omlet puszysty
Omlet puszysty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Przekładana kostka cappuccino
Przekładana kostka...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 31
Grillowany łosoś ze szparagami i sosem berneńskim
Grillowany łosoś ze...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 40
Łosoś na sałatce z pora w pistacjach
Łosoś na sałatce z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 25