Przepis konkursowy

TOSTY Z SAŁATKĄ
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Tost, 3 szt.
Ser żółty, 3 plasterki
Kapusta pekińska, 0,5 sztuki
Czerwona papryka, 1 sztuka
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Ogórki konserwowe, 3 sztuki
Majonez, 1 słoik
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Ewa (Miejsce Piastowe)
(Głosów: 212)


Zostań mistrzem kuchni

Opiekamy kromki chleba tostowego, na których wcześniej kładziemy po plasterku sera żółtego. Następnie na ciepłe kromki kładziemy wcześniej przygotowaną sałatkę z kapusty pekińskiej, kukurydzy konserwowej, pokrojonej papryki czerwonej i ogórka konserwowego. Do sałatki robimy sos z majonezu i wszystko mieszamy. Na każdą kromkę kładziemy po łyżce sałatki i przekładamy kromkami.
Pierniczki
Pierniczki
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 2
Klopsiki wołowe w sosie grzybowym
Klopsiki wołowe w...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 2
Kanapkowy ser pomidorowy
Kanapkowy ser pomidorowy
30 min. 4 łatwy
Głosów: 16
Cytrynowa perliczka
Cytrynowa perliczka
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 32
Cukinia faszerowana kuskusem i warzywami
Cukinia faszerowana...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 538
Łosoś z karmelizowana gruszka i figami
Łosoś z karmelizowana...
30 min. 2 średni
Głosów: 123