Składniki:
Tost, 3 szt.
Ser żółty, 3 plasterki
Kapusta pekińska, 0,5 sztuki
Czerwona papryka, 1 sztuka
Kukurydza konserwowa, 1 puszka
Ogórki konserwowe, 3 sztuki
Majonez, 1 słoik
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Ewa (Miejsce Piastowe)
(Głosów: 212)
Opiekamy kromki chleba tostowego, na których wcześniej kładziemy po plasterku sera żółtego. Następnie na ciepłe kromki kładziemy wcześniej przygotowaną sałatkę z kapusty pekińskiej, kukurydzy konserwowej, pokrojonej papryki czerwonej i ogórka konserwowego. Do sałatki robimy sos z majonezu i wszystko mieszamy. Na każdą kromkę kładziemy po łyżce sałatki i przekładamy kromkami.