Składniki:
Twaróg, 100 g
pasta z suszonych pomidorów, 50 g
jogurt grecki, 2 łyżki
koncentrat pomidorowy, 2 łyżeczki
czosnek, 1 ząbek
bazylia suszona, 1/2 łyżeczki
sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Rogoźno)
(Głosów: 16)
Pastę z suszonych pomidorów mieszamy z koncentratem pomidorowym, rozdrobnionym czosnkiem, bazylią i pieprzem.
Ser twarogowy mieszamy z jogurtem greckim i solą, miksujemy blenderem tak długo, aż uzyskamy gładką masę.
Do masy serowej dodajemy 3/4 sosu pomidorowego, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Serek przekładamy do słoiczka, a na wierzch wlewamy pozostały sos pomidorowy.