Składniki:
Makaron szlachecki wstążki, 500g
Szynka maślana, 280g
ser gouda, 400g
papryka czerwona, 1 szt
jajka, 5 szt
oregano, 1 łyżeczka
bazylia, 1 łyżeczka
oliwa z oliwek, 2 łyżki
keczup, 1
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Wioleta (Dąbrowa Górnicza)
(Głosów: 88)
Makaron ugotować jak na opakowaniu,szynkę i paprykę pokroić w cienkie paseczki. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Makaron, szynkę, paprykę, oregano,bazylię i połowę startego sera wymieszać. Dodać oliwę.Całość wyłożyć na blachę.Jajka rozbić i roztrzepać,wylać na makaron. Posypać pozostałą częścią sera. Zapiekać w 220 stopniach przez około 30 minut. Podawać polane keczupem. SMACZNEGO.