Przepis konkursowy

SZPINAKOWA TABULARAZA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi z kurczaka Świat Drobiu, 2 sztuki
szpinak, 300g
makaron świderki z pełnego ziarna, 100g
mozzarella , 125g
sol, 5g
pieprz, 5g
curry, 5g
przyprawa kebab gyros, 5g
czosnek granulowany, 5g
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Marcin (Pajęczno)
(Głosów: 1428)


Zostań mistrzem kuchni

Filet kroimy i smażymy na wodzie z dodatkiem soli, pieprzu, czosnku, curry i przyprawy kebab gyros. Gotujemy makaron. Szpinak(najlepiej ten z biedronki zmielić) i wrzucamy do garnka i gotujemy z łyżeczką oleju i czosnku. Kroimy mozzarellę w kawałeczki. Doprawiamy solą i pieprzem wszystko. Układamy finezyjnie na talerzu.
Zdrowa, warzywna sałatka z soją
Zdrowa, warzywna...
30 min. 2 średni
Głosów: 126
Straszny postwór
Straszny postwór
30 min. 4 łatwy
Głosów: 15
Makaron z kurczakiem i brokułami
Makaron z kurczakiem i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 24
Tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem
Tagliatelle z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 4282
Bułęczki razowe z płatkami
Bułęczki razowe z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 3
Cytrynowa słodkość
Cytrynowa słodkość
30-60 min. 8 średni
Głosów: 1801