Składniki:
Pierś z kurczaka, 2 szt.
Szpinak (brykiet), 1 op.
Śmietanka słodka 30%, 250 ml
Woda, 50 ml
Serek topiony, 1 szt.
Makaron spaghetti, 250 g
Oregano, wg uznania
Bazylia, wg uznania
Czosnek, wg uznania
Sól i pieprz, wg uznania
-Gotujemy makaron
-Pierś z kurczaka kroimy na średniej wielkości kawałki
-Smażymy w głębokiej patelni z solą i pieprzem
-Do usmażonych na złoto kawałków kurczaka dodajemy szpinak
-Czekamy aż szpinak rozejdzie się i oblepi kurczaka
-Podgrzewamy śmietankę na małym ogniu
-Dodajemy rozdrobniony serek topiony
-Doprawiamy bazylią, czosnkiem i oregano
-Dolewamy do kurczaka i szpinaku
-Gotujemy jeszcze chwilę, mieszając wszystko razem
-Dodajemy do makaronu
Gotowe! :)