Składniki:
Makaron spaghetti, 500 g
Szpinak baby, 200 g
Śmietana, 100 ml
Ser mozzarella wiórki, 60 g
Sok z cytryny, kilka kropli
Sól, 0,5 łyżeczki
Pieprz, 0,5 łyżeczki
Ząbki czosnku, 3-4
Masło, płaska łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Aneta (Lublin)
(Głosów: 2)
Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili dodajemy szpinak baby i wszystko podsmażamy ok. 5 min. Następnie szpinak doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy śmietanę i ser i wszystko mieszamy do czasu, aż ser się całkowicie rozpuści. Najlepiej jest ugotowany makaron wymieszać z gorącym sosem tak, aby wszystko dobrze się połączyło. Smacznego!