Przepis konkursowy

SAŁATKOWA PYCHOTKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Pomidory, 2 szt.
Filet z kurczaka, 1 szt.
Kabanosy, ok. 3 szt.
Pestki słonecznika, ok. 2 łyżki
Pestki dyni, ok. 2 łyżki
Sezam, ok. 1 łyżki
Suszone śliwki, ok. 5 szt.
Żurawina, 3/4 szklanki
Świeża bazylia, 3 listki
Sól, do smaku
Woda, 1 łyżka
Ocet jabłkowy, 2 łyżeczki
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Sałata lodowa, 1 szt.
Masło klarowne, 2 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Warszawa)
(Głosów: 68)


Zostań mistrzem kuchni

Umytą pierś kurczaka pokroić w paski. Usmażyć na maśle. Pomidory umyte pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić na małe kawałeczki. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Przygotować sos z wody, octu i oliwy. Polać na przygotowaną sałatkę. Śliwki pokroić drobno, żurawinę oraz podrumienione na patelni pestki dyni i sezam dodać do sałatki . Dodać sól do smaku. Wymieszać.Całość posypać świeżą bazylią. Smacznego .
Kasza jaglana a la panna cotta
Kasza jaglana a la...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 1370
Sałatka z awokado i suszonych pomidorów
Sałatka z awokado i...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1026
Parówki w cieście francuskim z serem i ziołami
Parówki w cieście...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 59
Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem
Rolada szpinakowa z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 6
Twarogowo-Anansowe Pancakesy
Twarogowo-Anansowe...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Filet z kurczaka w panierce ze słonecznika
Filet z kurczaka w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 110