Składniki:
Pomidory, 2 szt.
Filet z kurczaka, 1 szt.
Kabanosy, ok. 3 szt.
Pestki słonecznika, ok. 2 łyżki
Pestki dyni, ok. 2 łyżki
Sezam, ok. 1 łyżki
Suszone śliwki, ok. 5 szt.
Żurawina, 3/4 szklanki
Świeża bazylia, 3 listki
Sól, do smaku
Woda, 1 łyżka
Ocet jabłkowy, 2 łyżeczki
Oliwa z oliwek, 1 łyżka
Sałata lodowa, 1 szt.
Masło klarowne, 2 łyżki
Umytą pierś kurczaka pokroić w paski. Usmażyć na maśle. Pomidory umyte pokroić w kostkę. Kabanosy pokroić na małe kawałeczki. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Przygotować sos z wody, octu i oliwy.
Polać na przygotowaną sałatkę. Śliwki pokroić drobno, żurawinę oraz podrumienione na patelni pestki dyni i sezam dodać do sałatki . Dodać sól do smaku. Wymieszać.Całość posypać świeżą bazylią. Smacznego .