Przepis konkursowy

SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 szt
cebula, 1 szt
ser żółty, 200 g
tuńczyk w sosie własnym, 360 g
majonez, 310 ml
pieprz, 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Kielce)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Układamy warstwami: Jajka gotujemy na twardo. Na dno naczynia zetrzeć na grubych oczkach tarki białka i popieprzyć. Połowę wyciśniętego tuńczyka kruszymy na białka, smarujemy połową majonezu. Potem sypiemy pokrojoną cebulę w drobną kostkę, następnie ścieramy na to ser żółty również starty na grubych oczkach tarki. Dajemy resztę tuńczyka pokruszonego którego smarujemy resztą majonezu. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach żółtka jaj. Naczynie powinno być płaskie wtedy warstwy ładnie się układają.
Zupa z soczewicy z pieczoną papryką
Zupa z soczewicy z...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Zapiekanka z makaronu
Zapiekanka z makaronu
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 88
Tarta mięsno-warzywna
Tarta mięsno-warzywna
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 58
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Biszkoptowe z kremem
Biszkoptowe z kremem
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 146
TORT ŚMIETANKOWO - WANILIOWY
TORT ŚMIETANKOWO -...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4132