Przepis konkursowy

SAŁATKA Z TUŃCZYKA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 szt
cebula, 1 szt
ser żółty, 200 g
tuńczyk w sosie własnym, 360 g
majonez, 310 ml
pieprz, 0,5 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Kinga (Kielce)
(Głosów: 36)


Zostań mistrzem kuchni

Układamy warstwami: Jajka gotujemy na twardo. Na dno naczynia zetrzeć na grubych oczkach tarki białka i popieprzyć. Połowę wyciśniętego tuńczyka kruszymy na białka, smarujemy połową majonezu. Potem sypiemy pokrojoną cebulę w drobną kostkę, następnie ścieramy na to ser żółty również starty na grubych oczkach tarki. Dajemy resztę tuńczyka pokruszonego którego smarujemy resztą majonezu. Na wierzch ścieramy na tarce na grubych oczkach żółtka jaj. Naczynie powinno być płaskie wtedy warstwy ładnie się układają.
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Farfalle ze szpinakiem
Farfalle ze szpinakiem
30 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Gołąbki z krojonym mięsem i ryżem
Gołąbki z krojonym...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 13
Roladka jabkowo - orzechowa
Roladka jabkowo -...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 341
Ciasto z owocami i budyniową pianką
Ciasto z owocami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 41
Polędwiczki drobiowe w cieście curry z sosem jogurtowym
Polędwiczki drobiowe w...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 130