Składniki:
Zupka chińska ostra, 1 szt
słonecznik obrany , 20 dag
kapusta pekińska, 1szt
pierś z kurczaka, 2 szt
majonez, 3-4 łyżki
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Genowefa (Sosnowiec)
(Głosów: 94)
Kapustę szatkujemy. Na patelce bez tłuszczu podprażamy słonecznik oraz połamany na drobno makaron z zupki chińskiej. Dodajemy do kapusty. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę,solimy, smażymy tak by było mięciutkie. Łączymy wszystko posypujemy przyprawą z zupki. Dodajemy majonez. Odstawiamy na ok 2 godz tak by makaron naszedł majonezem reszta składników. Po tym czasie zrobi się mięciutki. Pyszna sałatka, doskonale pachnie słonecznikiem!