Składniki:
Klopsy wołowe, 500g
Pieczarki, 500g
Cebula, 500g
Papryka (3 kolory), 3 szt.
Fasola czerwona, 1 szt.
Kukurydza z puszki, 1 szt
Koncentrat pomidorowy, 1 szt.
Papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz, oliwa, kostka rosołowa, wedle uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Justyna (Warta)
(Głosów: 91)
Pieczarki i cebule pokroić, zeszklić na oliwie doprawić sola i pieprzem, dusić do miękkości. W tym czasie podsmażyć na oliwie klopsy wołowe. Pieczarki z cebulą podlać ok. 1 litra bulionu z kostki, dodać pokrojoną w kostkę kolorową paprykę , fasolę, kukurydzę, podsmażone klopsiki; doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą - będzie bardziej rozgrzewająca w jesienne wieczory :) Gdy papryka będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy, który zagęści gulasz. Podawać z pieczywem.