Przepis konkursowy

ROZGRZEWAJACY GULASZ PAPY SMERFA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Klopsy wołowe, 500g
Pieczarki, 500g
Cebula, 500g
Papryka (3 kolory), 3 szt.
Fasola czerwona, 1 szt.
Kukurydza z puszki, 1 szt
Koncentrat pomidorowy, 1 szt.
Papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz, oliwa, kostka rosołowa, wedle uznania
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Justyna (Warta)
(Głosów: 91)


Zostań mistrzem kuchni

Pieczarki i cebule pokroić, zeszklić na oliwie doprawić sola i pieprzem, dusić do miękkości. W tym czasie podsmażyć na oliwie klopsy wołowe. Pieczarki z cebulą podlać ok. 1 litra bulionu z kostki, dodać pokrojoną w kostkę kolorową paprykę , fasolę, kukurydzę, podsmażone klopsiki; doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą - będzie bardziej rozgrzewająca w jesienne wieczory :) Gdy papryka będzie miękka dodać koncentrat pomidorowy, który zagęści gulasz. Podawać z pieczywem.
Ciastka ze skwarek
Ciastka ze skwarek
30 min. 8 łatwy
Głosów: 4076
Faszerowane ogórki na sałacie z kremem balsamicznym
Faszerowane ogórki na...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 54
Nadziewane Kabaczki
Nadziewane Kabaczki
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 281
Tilapia na purée z selera z sosem jabłkowym
Tilapia na purée z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Tofu-omlet z mąki kokosowej
Tofu-omlet z mąki...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 0
Ciasto dla Chłopa z piwem i popcornem
Ciasto dla Chłopa z...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 3963