Składniki:
Schab, 2kg
Pieczarki, 1kg
cebula , 3 sztuki
Musztarda , 5 łyżek
Kostki rosołowe, 2 sztuki
czosnek, 2 szt
sól, 1 łyżka
pieprz, 5g
ser plastry , 15szt
Papryka w proszku, 3g
woda, 1 szkl
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Kazimierz (Dębica)
(Głosów: 1704)
Schab płuczemy, kroimy na 1 cm plastry. Rozbijamy tłuczkiem do mięsa posypujemy przyprawami sól pieprz. Nadzienie do roladek, cebulę pokroić w kostkę na patelnie dodać troszkę oleju smażyć do zeszklenia. Pieczarki płuczemy ścieramy na tarce w grubsze paski. Dodajemy do cebuli i smażymy. Wodę z pieczarek wylewamy dodajemy do smaku przyprawy papryka, pieprz, sól. Na gotowe rozbite mięso nakładamy po plastrze sera i łyżce farszu zawijamy i tak z całością. Wykładamy mięso na formę ściśnięte do siebie posypujemy przyprawami sól, pieprz, paprykę smarujemy musztardą, przeciśniętym czosnkiem, dodajemy pokruszone dwie kostki rosołowe dodajemy szklankę wody. Wkładamy na ok 1 godzinę do piekarnika w 180 C.