Składniki:
mąka razowa, 4 łyżki
jaja, 2szt.
mleko, pół szklanki
woda, pół szklanki
olej, 1/4 szklanki
sól, pół łyżeczki
czerwona papryka, pół
cebula, 1 mała sztuka
cukinia, połowa
pieczarki, 5 sztuk
szpinak Baby, 2 garście
czosnek, 2 ząbki
koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczka
pomidor, 1 sztuka
pieprz, do smaku
Rozmieszaj mąkę z mlekiem. Dodaj dwa jajka, odrobinę soli i olej i wymieszaj. Aby otrzymać pożądaną konsystencję dolewaj wodę. Z powstałe masy usmaż naleśniki na patelni nie wymagającej użycia tłuszczu. Przygotuj farsz. Podsmaż cebulkę pokrojona w kostkę na złoty kolor. Dorzuć szpinak, pokrojoną cukinie i paprykę w kostkę. Następnie dodaj pokrojone pieczarki. W międzyczasie obierz pomidora ze skórki i pokrój w kostkę. Kiedy warzywa będą miękkie dopraw je do smaku sola i pieprzem. Następnie wrzuć pokrojonego pomidora oraz łyżeczkę koncentratu. Farsz jest gotowy. Wyłóż farsz na przygotowane placki i zwiń w ruloniki. Smacznego!