Składniki:
polędwica wieprzowa, 300 g
Śliwki suszone, 6 szt
wino czerwone, 50 ml
rukola , 150 g
szpinak baby , 150 g
winogron czerwony, 100 g
ser pleśniowy blue, 50 g
pomarańcza, 1 szt
sos vinegret, 100 ml
sól pieprz, do smaku
Śliwki namoczyć w winie. Polędwiczkę oczyścić ukroić po ok 150 g na 1 porcje mięsa. Przekroić je na 1 filet doprawić ułożyć po 3 śliwki namoczone i zrolować na foli spożywczej w formę cukierka. Następnie owinąć folią aluminiową wstawić na 180 *C do piekarnika piec ok 25 minut. W czasie pieczenia wymieszać szpinak z rukolą ułożyć posypać pokruszonym serem pleśniowym i polać sosem ,umyte winogrona pokroić na cząstki a pomarańcz wyfiletować i ułożyć na sałacie. Po upieczeniu mięsa odstawić je na 5 minut po czym wyjąć z foli i przekroić pod kątem. Roladkę użyć na sałacie i można podawać :)