Składniki:
mąka , 1,5 szklanki
sòl, pòł łyżeczki
cukier, łyżeczka
woda, 0,5 szklanki
koncentrat pomidorowy,
cebula,
kukurydza,
pieczarki, 0,5 kg
salami, 15plasterkow
ser,
drozdze, 3/4
olej, 1/4 szkl.
Ciasto. Mąkę przesiewamy dodajemy cukier i sól. W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i dodajemy oleju. Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Dodajemy do mąką zagniatamy w razie potrzeby dodajemy mąkę lub wodę i odstawiamy na godzinę w cieple miejsce. Koncentrat doprawiamy do smaku ja dodaje odrobinę cukru i bazylii. Wyrośnięte ciasto rozgniatamy na blaszce smarujemy ciasto koncentratem pokrojone i zesmażone pieczarki układamy na przecier,cebule kroimy w piórka układamy na ciasto,kładziemy salami oraz kukurydze. Nastawiamy piekarnik na 180 stop. Pieczemy przez 20 min. Posypujemy serem i pieczemy jeszcze przez 5 min.