Przepis konkursowy

OWOCOWY TORCIK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
maka, 0.5szkl
cukier, 0.5szkl
jaja, 3szt
proszek do pieczenia, 1 lyzeczka
galaretki gruszkowe, 3szt
gruszki z puszki, 1op
smietana sniezka, 2szt
mleko, 2 niepelne szklanki
galaretka wisniowa, 1szt
maslo, 1szt
budyn waniliowy, 1szt
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: anna (czestochowa)
(Głosów: 31)


Zostań mistrzem kuchni

biszkopt= jajka odzielic od zoltek bialka ubic na sztywno ciagle ubijajac dodac cukier i zoltka na koniec proszek z maka wylac dotortownicy piec biszkopt 30min zalac galaretki jak na opakowaniu 2 gruszkowe razem i jedna osobno i zagotowac 2nie pelne szkl mleka do sniezki i mlekowystudzic wkladka gruszkowa= gruszki pokroic w kostke i wrzucic do 2 tezejacych galaretek masa budyniowa= na soku z gruszek ugotowac budyn dolac do pelnej szklanki wody wody i soku razem musi byc szklanka ugotowac wystudzic i utrzec z maslem wierzch= mleko wlac do miski ubic sniezki dodac jedna tezejaca galaretke gruszkowa i wymieszasc czerwona galaretke pokroic w kostke i dodac do sniezki biszkopt -krem budyniowy-wkladka gruszkowa-sniezka-tarta czekolada ciasto mozemy zrobic ze swiezych gruszek wtedy krem budyniowy gotujemy na mleku zamiast gruszek mozemy uzyc brzoskwin i ja robilam z ananasa w puszce wszystkie wersje sa pyszne
Soczyste kieszonki  z piersi kurczaka
Soczyste kieszonki z...
30 min. 4 średni
Głosów: 1735
Roladki wieprzowe z serem i szczypiorkiem
Roladki wieprzowe z...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 63
Tartaletki z figami i białą czekoladą
Tartaletki z figami i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 2
Zupa krem marchwiowa z suszonymi pomidorami i serkiem Mascarpone
Zupa krem marchwiowa z...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 15
Mascarponowa przyjemność
Mascarponowa przyjemność
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Polędwiczki wieprzowe z sosem czekoladowo-porzeczkowym
Polędwiczki wieprzowe...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 55