Składniki:
maka, 0.5szkl
cukier, 0.5szkl
jaja, 3szt
proszek do pieczenia, 1 lyzeczka
galaretki gruszkowe, 3szt
gruszki z puszki, 1op
smietana sniezka, 2szt
mleko, 2 niepelne szklanki
galaretka wisniowa, 1szt
maslo, 1szt
budyn waniliowy, 1szt
biszkopt= jajka odzielic od zoltek bialka ubic na sztywno ciagle ubijajac dodac cukier i zoltka na koniec proszek z maka wylac dotortownicy piec biszkopt 30min
zalac galaretki jak na opakowaniu 2 gruszkowe razem i jedna osobno i zagotowac 2nie pelne szkl mleka do sniezki i mlekowystudzic
wkladka gruszkowa= gruszki pokroic w kostke i wrzucic do 2 tezejacych galaretek
masa budyniowa= na soku z gruszek ugotowac budyn dolac do pelnej szklanki wody wody i soku razem musi byc szklanka ugotowac wystudzic i utrzec z maslem
wierzch= mleko wlac do miski ubic sniezki dodac jedna tezejaca galaretke gruszkowa i wymieszasc czerwona galaretke pokroic w kostke i dodac do sniezki
biszkopt -krem budyniowy-wkladka gruszkowa-sniezka-tarta czekolada
ciasto mozemy zrobic ze swiezych gruszek wtedy krem budyniowy gotujemy na mleku zamiast gruszek mozemy uzyc brzoskwin i ja robilam z ananasa w puszce wszystkie wersje sa pyszne