Składniki:
serek mascarpone, jedno opakowanie
galaretka o smaku poziomkowym, jedno opakowanie
truskawki, około 20 sztuk
migdały w płatkach, garść
bita śmietana, do dekoracji
banan, jeden
brzoskwinia, jedna
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Jadwiga (Korsze)
(Głosów: 203)
Przygotowujemy galaretkę, zgodnie z opisem na opakowaniu. Serek mascarpone zmiksować z większą częścią truskawek (zostawić kilka do dekoracji). Na sam spód pucharka nasypać kilka płatków migdałów. Na to wyłożyć zmiksowany serek z truskawkami. Na tę warstwę dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinię. Tak przygotowany pucharek wstawić do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć, należy dodać ją delikatnie do deseru. Następnie gotowy już deser, wstawiamy do lodówki.
Przed podaniem zrobić kleksa z bitej śmietany, udekorować owocami.
Deserek gotowy!