Przepis konkursowy

OWOCOWY PUCHAREK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
serek mascarpone, jedno opakowanie
galaretka o smaku poziomkowym, jedno opakowanie
truskawki, około 20 sztuk
migdały w płatkach, garść
bita śmietana, do dekoracji
banan, jeden
brzoskwinia, jedna
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jadwiga (Korsze)
(Głosów: 203)


Zostań mistrzem kuchni

Przygotowujemy galaretkę, zgodnie z opisem na opakowaniu. Serek mascarpone zmiksować z większą częścią truskawek (zostawić kilka do dekoracji). Na sam spód pucharka nasypać kilka płatków migdałów. Na to wyłożyć zmiksowany serek z truskawkami. Na tę warstwę dodać pokrojoną w kostkę brzoskwinię. Tak przygotowany pucharek wstawić do lodówki. Jak galaretka zacznie tężeć, należy dodać ją delikatnie do deseru. Następnie gotowy już deser, wstawiamy do lodówki. Przed podaniem zrobić kleksa z bitej śmietany, udekorować owocami. Deserek gotowy!
Pizza włoska
Pizza włoska
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Chinkali Sakiewki z mięsem
Chinkali Sakiewki z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1498
Ciasteczka samo zdrowie
Ciasteczka samo zdrowie
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Naleśniki z musem truskawkowym, borówkami, śliwkami, sosem czekoladowym i jogurtem greckim.
Naleśniki z musem...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 45
THE VAULT - ARTYSTYCZNA KRYPTA
THE VAULT -...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 11
Roladki z kurczaka, pesto i suszonymi pomidorami w towarzystwie kolorowej baszty
Roladki z kurczaka,...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 10