Przepis konkursowy

NADZIEWANE PAMPUCHY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
bułki na parze, 8szt
mięso mielone wieprzowe, 0,5kg
sos bolognese, 1opakowanie
cebula, 1szt
pieczarki, 200g
ser żółty, 250g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Joanna (Koszalin)
(Głosów: 20)


Zostań mistrzem kuchni

Mięso najpierw lekko podsmażamy na patelni, doprawiamy solą i pieprzem do smaku - dodajemy pieczarki, cebulę i paprykę. Później mieszamy wszystko z sosem bolognese. Po kilku minutach nakładamy farsz do wydrążonych wcześniej bułeczek. Nastawiamy piekarnik na 200 C i pieczemy ok 10 min, do momentu, aż bułeczki się zarumienią. Kilka minut przed końcem posypujemy startym serem.
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym z domowymi frytkami i dipem słodko-ostrym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Domowa pizza korona
Domowa pizza korona
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1468
Tarta mascarpone z nutką whisky i jagodami
Tarta mascarpone z...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 70
Makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Makaron ze szpinakiem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 12
Kokosowy pudding chia z musem bananowym i wiśniami
Kokosowy pudding chia...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Quiche z kurkami i serem bałkańskim
Quiche z kurkami i...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 49