Przepis konkursowy

MUSZLE Z MIĘSEM MIELONYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
opakowanie makaronu duże muszle , ok. 500g
mięso mielone z indyka, 0,5 kg
przecier pomidorowy, 250ml
czosnek, 3 ząbki
ser żółty, 10 dkg
jajko, 1 szt.
cebula, 1 szt.
oliwa, 1 łyżka
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Aleksandra (Ciechanów)
(Głosów: 61)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Rozkładamy na płaskiej powierzchni aby się nie skleił. Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko oraz cebulę startą na tarce. Mieszamy dokładnie. W rondelku na łyżce oliwy podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, po chwili dodajemy przecier i doprawiamy solą i pieprzem. Na blachę do pieczenia wlewamy połowę przecieru, i układamy muszlę wypełnione farszem. Całość polewamy resztą sosu. Ser żółty ścieramy na tarce i posypujemy danie. Przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy ok.45 minut.
Bigos drobiowy
Bigos drobiowy
30-60 min. 6 średni
Głosów: 1
L E C Z O
L E C Z O
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 8
Tarta serowo-pomidorowa
Tarta serowo-pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 431
Niecodzienne Caprese zwieńczone spaghetti z pesto
Niecodzienne Caprese...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 13
Tiramisu
Tiramisu
30-60 min. 8 średni
Głosów: 7
WOŁOWINA W PIWIE KARMELOWYM
WOŁOWINA W PIWIE...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 53