Przepis konkursowy

MAKARON Z TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
szpinak, 1/2 opakowania
tuńczyk, 1 puszka
papryka, 1/2 szt.
ziarna słonecznika, 1/4 opakowania
ocet balsamiczny, 5 łyżek
jajka, 3 szt.
makaron razowy, 1 opakowanie
sól,
pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Anna (Lublin)
(Głosów: 58)


Zostań mistrzem kuchni

Umyty szpinak kroimy na mniejsze części i odcinamy ogonki od liści. Dodajemy odrobinę octu balsamicznego, sól i pieprz. Następnie wszystko mieszamy. Dodajemy słonecznik. Paprykę kroimy w kostkę i mieszamy ze szpinakiem.Dodajemy tuńczyka, makaron i dokładnie mieszamy. Na koniec dodaje pokrojone jaka ugotowane na twardo. Dokładnie mieszam wszystkie składniki i gotowe. Sałatka najlepiej smakuje od razu po zrobieniu, jeszcze na ciepło.
Jesienna sałatka z nutką egzotyki
Jesienna sałatka z...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 1589
Musztardowa polędwiczka w towarzystwie kaszotto z kurkami
Musztardowa...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 5
Brokuł pod pierzynką
Brokuł pod pierzynką
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Tarta śliwkowa
Tarta śliwkowa
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 65
Cukinia faszerowana warzywami - danie wegańskie
Cukinia faszerowana...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 63
Chrupiące ziemniaczki z kurczakiem na patelni
Chrupiące ziemniaczki...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 4268