Składniki:
Piersi kurczaka, 60 dag
Mleczko kokosowe, 300 ml
Cebule małe, 2 szt.
Skórka z cytryny, 2 łyżki
Szpinak, 15 dag
Klarowane masło, 2 łyżki
sól, pieprz, do smaku
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Łucja (Rychwałd)
(Głosów: 6)
Cebulę obrać i pokroić na piórka. Na patelni lub w rondlu rozgrzać klarowane masło, wrzucić cebulę i zeszklić (delikatnie). Kurczaka pokroić na kostkę o boku ok. 1 cm, dodać do cebuli, doprawić solą i pieprzem, smażyć aż kurczak nabierze ładnego koloru. Dodać mleczko kokosowe i gotować na niewielkim ogniu aż potrawa zgęstnieje (ok. 5-10 minut). Po zdjęciu z ognia dodać szpinak i skórkę ze startej cytryny, dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem, makaronem lub grzankami.