Składniki:
mleko, 4szkl
jaja, 5szt
mąka, 4szkl
olej, 0.5szkl
pieczarki, 0.5kg
kapusta kiszona, 0.5kg
cebula , 1szt
bułka tarta, 1szt
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 8
poziom trudności: średni
Autor:
Krzysztof (Dębica)
(Głosów: 3686)
Ciasto Mleko, jedno jajko, 4 szklanki mąki, 2 łyżki oleju mieszamy razem smażymy naleśniki. Farsz cebule pokroić w kostkę zeszklić na oleju dodać starte pieczarki dusić aż wyparuje woda z pieczarek dodać pokrojona kiszona kapustę doprawić do smaku dusić ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Na każdy naleśnik nakładać farsz i zawinąć. Przygotowane krokiety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażyć na rumiany kolor ze wszystkich storn.