Przepis konkursowy

OWOCOWA PAVLOVA
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jajka, 5 sztuk
cukie puder, 300 g
mascarpone, 200 g
śmietanka 36%, 200 g
dowolne owoce, 300 g
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: Aleksandra (Warszawa)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Oddzielamy białka od żółtek, ubijamy białka na sztywno, następnie dodajemy po trochu cukier puder, aż masa będzie błyszcząca i sztywna. Wykładamy masę z białek na papier do pieczenia układając po bokach lekkie ścianki. Pieczemy najpierw w temperaturze 150 stopni z termoobiegiem przez 30 minut, a następnie przez 90 minut w temperaturze 120 stopni. Gdy beza będzie upieczona odkładamy ją do wystygnięcia. Ubijamy bitą śmietanę z mascarpone i odrobiną cukru pudru i wykładamy do wnętrza bezy. Dekorujemy ulubionymi owocami :)
Pizza z kielbaską żywiecką
Pizza z kielbaską...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 0
Roladki drobiowe otulone suszonymi pomidorami i mozzarellą
Roladki drobiowe...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Bułeczki z oliwkami i suszonymi pomidorami
Bułeczki z oliwkami i...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 31
Domowy Jabłecznik
Domowy Jabłecznik
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 13
Zapiekanka twarogowa z warzywami
Zapiekanka twarogowa z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 702
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją
Dyniowe tartaletki z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 42