Przepis konkursowy

KOKOSOWY PUDDING CHIA Z MUSEM BANANOWYM I WIŚNIAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
nasiona chia, 6 łyżek
mleczko kokosowe, 300ml
mleko 2%, 200ml
banan, 1 szt.
jogurt grecki, 2 łyżki
dżem wiśniowy , 4 łyżki
miód, 2 łyżeczki
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Joanna (Wrocław)
(Głosów: 62)


Zostań mistrzem kuchni

Nasiona chia wsypujemy do miseczki, dodajemy miód a następnie wlewamy mleczko kokosowe i mleko. Całość mieszamy razem a następnie odstawiamy do lodówki. Po 15 minutach wyjmujemy miseczkę z lodówki, ponownie mieszamy całość i znowu odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2-3 godziny (można na całą noc wtedy będziemy mieć rano pyszne śniadanie). Banany blendujemy z jogurtem greckim na gładką masę. Na dno szklanki lub miseczki nakładamy masę bananową, na to dżem wiśniowy (można zastąpić świeżymi wiśniami) a na koniec nakładamy kokosowy pudding chia, który chłodził się w lodówce. Dekorujemy odrobiną dżemu wiśniowego oraz listkiem świeżej mięty i w ten sposób nasz pyszny, zdrowy deser jest gotowy :)
Faszerowana pierś z kurczaka
Faszerowana pierś z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 5
Tarta serowo-pomidorowa
Tarta serowo-pomidorowa
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 431
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją
Dyniowe tartaletki z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Malinowa radość na serku mascarpone!
Malinowa radość na...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 27
Tiropsomo, czyli greckie bułeczki z fetą
Tiropsomo, czyli...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 50
Muszle z mięsem mielonym
Muszle z mięsem mielonym
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 61