Przepis konkursowy

GRUSZKA KARMELIZOWANA W MIODZIE
Zdjęcie przepisu
Składniki:
gruszki twarde, 2 szt.
miód lipowy wielokwiatowy, 5 łyżek
mieszanka studencka, 1 opakowanie
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Renata (Siemkowice)
(Głosów: 4014)


Zostań mistrzem kuchni

Gruszki umyć obrać .Przekroić wzdłuż , wydrążyć gniazdo nasienne .Obsmażamy na miodzie ok. 10 minut do miękkości. Na rozgrzany miód wsypujemy mieszankę studencką ,karmelizujemy ok .5 min. Wyciągamy na talerzyk , w miejsce gniazda nasiennego wkładamy mieszankę , polewamy ,skameralizowanym miodem .
Sałatka z polędwiczką i sosem porzeczkowym
Sałatka z polędwiczką...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 38
Tosty francuskie z salsą pomidorową
Tosty francuskie z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 712
Pieczarkowy egzorcysta
Pieczarkowy egzorcysta
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 10
Tort nutellowo-waniliowy
Tort nutellowo-waniliowy
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 283
Bardzo czekoladowe babeczki na przyjęcie
Bardzo czekoladowe...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4047
Roladki z ciasta francuskiego nadziane jabłkiem
Roladki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8