Składniki:
Średniej wielkości filet z tilapii, 2 szt
Papryka czerwona, 1 szt
Cytryna, 1 szt
Kolba z kukurydzy, 1 szt
Miód, 1 łyżka
Białe wino, 3 łyżki
Czosnek, 2 ząbki
Oliwa z oliwek, 2 łyżki
Mała cukinia, 1 szt
ziemniaki, 6 szt
Liście szpinaku, 300 g
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Ewelina (Muszyna)
(Głosów: 31)
Filet z tilapii umyj i osusz za pomocą ręcznika kuchennego. Z wina, miodu, soku cytryny, czosnku 2 łyżek oliwy przygotuj marynatę. Dopraw do smaku. Zamocz w niej rybę i włóż do lodówki na minimum 2 godz. Ziemniaki wyszoruj podziel na ćwiartki. Cukinie pokrój w plastry, paprykę w paski a kukurydze na grubsze plastry. Na rozgrzaną patelnie do grillowania przełóż rybę, a w pozostałej marynacie zamocz warzywa. Wszystko griluj na patelni. Tilapie podawaj z purre szpinakowym z plastrami cytryny