Przepis konkursowy

FASZEROWANE OGÓRKI NA SAŁACIE Z KREMEM BALSAMICZNYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ogórek świeży, 1 sztuka
Jogurt naturalny Tolonis, 1 opakowanie
Mix sałat, 1 opakowanie
Zielone oliwki XL Iberia, 1 słoiczek
Kapary, 1 słoiczek
Koperek, 1 pęczek
Sól, szczypta
Pieprz, szczytpa
krem balsamiczny o smaku cytrynowym, kilka kropel
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Agnieszka (Wejherowo)
(Głosów: 54)


Zostań mistrzem kuchni

Ogórka myjemy, osuszamy, kroimy w różnej wielkości kawałki. Środek ogórka wydrążamy, możemy go lekko posolić i doprawić pieprzem. Oliwki oraz kapary bardzo drobno kroimy, umyty i osuszony koperek szatkujemy i wszystko mieszamy razem z jogurtem. Powstały farsz doprawiamy solą oraz pieprzem i łyżeczką nadziewamy nasze ogórki. Na talerzu wykładamy liście sałaty, skrapiamy je kremem balsamicznym a na to układamy nasze faszerowane ogórki.
Pasztet z cukinii
Pasztet z cukinii
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 2
GULASZ Z MLECZKIEM KOKOSOWYM NA KOPCZYKACH Z RYŻU
GULASZ Z MLECZKIEM...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 21
Tarta z masą kokosową, borówkami i limonką
Tarta z masą kokosową,...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 28
Przepyszna tarta  z malinami
Przepyszna tarta z...
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Migdałowa poezja
Migdałowa poezja
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3725
Aromatyczny łosoś pod indyjską chmurką
Aromatyczny łosoś pod...
pow. 60 min. 4 średni
Głosów: 4402