Składniki:
Ogórek świeży, 1 sztuka
Jogurt naturalny Tolonis, 1 opakowanie
Mix sałat, 1 opakowanie
Zielone oliwki XL Iberia, 1 słoiczek
Kapary, 1 słoiczek
Koperek, 1 pęczek
Sól, szczypta
Pieprz, szczytpa
krem balsamiczny o smaku cytrynowym, kilka kropel
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Agnieszka (Wejherowo)
(Głosów: 54)
Ogórka myjemy, osuszamy, kroimy w różnej wielkości kawałki. Środek ogórka wydrążamy, możemy go lekko posolić i doprawić pieprzem. Oliwki oraz kapary bardzo drobno kroimy, umyty i osuszony koperek szatkujemy i wszystko mieszamy razem z jogurtem. Powstały farsz doprawiamy solą oraz pieprzem i łyżeczką nadziewamy nasze ogórki.
Na talerzu wykładamy liście sałaty, skrapiamy je kremem balsamicznym a na to układamy nasze faszerowane ogórki.