Przepis konkursowy

DORSZ ZAPIEKANY Z PORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z dorsza, 500g
Por, 2 szt
Masło, 100g
Śmietana słodka , 0,5 szkl
Świeżo mielony pieprz, 1 łyżeczka
Sól, 1 łyżeczka
Świeży koperek, 1 łyżka
Cytryna, 2 szt
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Paulina (Mińsk Mazowiecki)
(Głosów: 11)


Zostań mistrzem kuchni

Rybę kroimy w kawałki. Doprawiamy z obu stron solą,pieprzem i skórką otartą z cytryny. Naczynie do zapiekania smarujemy maslem, wykladamy rybę. Na patelni roztapiamy łyżkę masła i dusimy pory pokrojone w półplasterki. Dodajemy sól,odrobinę pieprzu i po około 10 minutach śmietankę oraz pokrojony drobno koperek. Taką porową mieszankę wykładamy na rybę ,wyrównujemy aby na każdym kawałku znajdował sie farsz. Dodatkowo na wierzchu mozemy ułożyć kilka plasterków cytryny. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopniu C. piekarniku ok.30 min. Podajemy z ziemniaczanym puree z masełkiem cytrynowym (masłó+skórka z cytryny) Smacznego :)
Straszne ciasto
Straszne ciasto
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 5
Marynowany kurczak z ryżem i warzywami
Marynowany kurczak z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Tort Dobosz
Tort Dobosz
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 43
Malinowe tiramisu
Malinowe tiramisu
30 min. 6 łatwy
Głosów: 4
Sałatka z piersią kurczaka
Sałatka z piersią...
30 min. 8 łatwy
Głosów: 920
Smakowity pieróg ;)
Smakowity pieróg ;)
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 43