Przepis konkursowy

ROLADKA Z PIERSI NADZIANA GRZYBAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1 pojedyncza jak największa pierś z kurczaka,
3-4 łyżki usmażonych wcześniej grzybów leśnych,
sól, pieprz do smaku,
panierka:,
1 roztrzepane jajko,
mąka,
bułka tarta,
olej do głębokiego smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Wiesława (Gdańsk)
(Głosów: 83)


Zostań mistrzem kuchni

Pierś z kurczaka rozklepać jak najcieniej nie robiąc przy tym dziur w mięsie, posypać solą i pieprzem. Wzdłuż mięsa nałożyć usmażone grzyby, delikatnie zwinąć. Panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce, znowu w jajku i bułce. Smażyć na głębokim oleju aż będzie dobrze zrumienione 10-15 minut zależy od wielkości roladki.
Dorsz, topinambur, rydze, brukselka
Dorsz, topinambur,...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 21
Torcik malinowy
Torcik malinowy
30-60 min. 2 średni
Głosów: 7
Biszkopt z owocami
Biszkopt z owocami
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 43
Cebularze
Cebularze
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 256
Risotto z grzybami
Risotto z grzybami
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 130
Roladki z ciasta francuskiego nadziane jabłkiem
Roladki z ciasta...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 8