Składniki:
1 pojedyncza jak największa pierś z kurczaka,
3-4 łyżki usmażonych wcześniej grzybów leśnych,
sól, pieprz do smaku,
panierka:,
1 roztrzepane jajko,
mąka,
bułka tarta,
olej do głębokiego smażenia,
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Wiesława (Gdańsk)
(Głosów: 83)
Pierś z kurczaka rozklepać jak najcieniej nie robiąc przy tym dziur w mięsie, posypać solą i pieprzem. Wzdłuż mięsa nałożyć usmażone grzyby, delikatnie zwinąć. Panierować najpierw w mące, potem w jajku i bułce, znowu w jajku i bułce. Smażyć na głębokim oleju aż będzie dobrze zrumienione 10-15 minut zależy od wielkości roladki.