Przepis konkursowy

CIASTO MURZYNEK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kakao, 4 łyżki
jajka, 4 sztuki
margaryna , 250dag
cukier, 1,5szklanki
mąka, 1,5szklanki
mleko , 0,5szklanki
proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 8
poziom trudności: łatwy
Autor: paulina (orchowo)
(Głosów: 6)


Zostań mistrzem kuchni

Murzynek przekładany masą do tortów, polany polewą:) Margarynę rozpuścić na wolnym ogniu.Powoli dodawać mleko,cukier i kakao.Mieszać cały czas do zagotowania.Połowę przygotowanej polewy odlać.Reszte wystudzić. Do wystudzonej polewy dodać żółtka, mąkę,proszek do pieczenia. Całość zmiksować i dodać wcześniej ubite białka na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie wszystko razem łyżka do połączenia się składników. ciasto przelać na blachę i piec ok 50 min. 160 stopni. Gdy ciasto wystygnie polać pozostałą polewą odlaną. Ja urozmaiciłam i przełożyłam go masą do tortów. środek i wierzch a później polałam polewą.
Gofry na słodko
Gofry na słodko
30 min. 4 łatwy
Głosów: 18
Migdałowa poezja
Migdałowa poezja
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 3725
Kokosowy pudding chia z musem bananowym i wiśniami
Kokosowy pudding chia...
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 62
Tarta ze szparagami
Tarta ze szparagami
pow. 60 min. 2 łatwy
Głosów: 128
Muffinki Czekoladowe
Muffinki Czekoladowe
30-60 min. 2 średni
Głosów: 2
Szarlotka z nutką cynamonu pod budyniową pianką
Szarlotka z nutką...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 8