Składniki:
Buraki, 3 szt
Sałata roszponka,
Ser feta, 0.5 opak.
Pestki słonecznika,
Sos: oliwa z oliwek, 3 łyżki
ocet balsamiczny, 1 łyżka
ząbek czosnku,
sól i pieprz,
miód płynny, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Magdalena (Białystok)
(Głosów: 2)
Buraki gotujemy, można to zrobić dzień wcześniej i wstawić na noc do lodówki. Obieramy i kroimy w bardzo cienkie plastry lub posługujemy się tarką. Na talerzu układamy sałatę na to buraczki w plastrach. Ser feta kroimy w kostkę i posypujemy nią nasze carpaccio. Na patelni rumienimy pestki słonecznika i posypujemy carpaccio. W salaterce mieszamy oliwę z oliwek, ocet balsamiczny. Miód. Dodajemy przyprawy i polewamy carpaccio.