Składniki:
Mleko, 1 i 1/3 szklanki
Mąka, 1 i 1/2 szklanki
Jajka, 2 sztuki
Cukier , 2 łyźki
Sół, szczypta
Proszek do pieczenia, 1/4 opakowania
Masło klarowane, 1/3 kostki
Przygotowanie:
czas: 30 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Katarzyna (Warszawa)
(Głosów: 1)
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, ciasto nie może mieć grudek. Najwygodniej zrobić to trzepaczką (mikserem). Mleko radzę dodawać partiami, mąka może je różnie wchłaniać. Może okazać się, że trzeba go będzie dodać nieco więcej/mniej. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Na końcu dodać ostudzone masło klarowane. Przed smażeniem odstaw na je kilka minut, żeby odpoczęło. Smaż na suchej patelni, poczekaj aż wszystkie bąbelki popękają i obróć na drugą stronę. Na końcu dodaj owoce, sos truskawkowy a do środka gorącą czekoladę. DO DZIEŁA! :)