Przepis konkursowy

ZUPA KREM Z DYNI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
1 kg dyni,
1 marchew,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
3 szklanki bulionu drobiowego,
sól,
pieprz,
2 łyżki oliwy z oliwek,
4 łyżki Jogurtu naturalnego 18%,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Joanna (Polkowice)
(Głosów: 2)


Zostań mistrzem kuchni

Dynię obieramy, usuwamy pestki, kroimy na kawałki. Marchew, cebulę i czosnek obieramy i kroimy na mniejsze części. Wszystkie składniki przekładamy do garnka z grubym dnem, dodajemy oliwę z oliwek i podsmażamy, stale mieszając przez mniej więcej 3 minuty. Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie warzywa powinny być miękkie. Całość rozdrabniamy blenderem, aż zupa nabierze konsystencji kremu. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Zupę przelewamy na talerze, do każdej porcji dodając łyżkę jogurtu naturalnego.
Tortilla di Patatas
Tortilla di Patatas
30 min. 2 łatwy
Głosów: 3
Ruskie leniwe
Ruskie leniwe
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 120
Rajskie nóżki
Rajskie nóżki
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 859
Rolada Serowa
Rolada Serowa
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 47
Tilapia z sosem balsamicznym i sałatką z szynki parmeńskiej
Tilapia z sosem...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 17
Ciastka twarogowe z marmoladą
Ciastka twarogowe z...
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 11