Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA WARZYWNA Z KURCZAKIEM W SOSIE JOGURTOWYM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
jagurt grecki, 250 g
czosnek, 2 ząbki
jajko, 1szt
ser żółty, 100g
piers z kury , 250g
sól, 1,5 łyżeczka
pieprz, 1 łżeczki
ostra papryka w proszku, 1łyżeczki
warzywa po włosku, 450g
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Weronika (Gliwice)
(Głosów: 12)


Zostań mistrzem kuchni

Na patelni przypiec pokrojoną w kostkę pierś z kury, przyprawić do smaku solą pieprzem i ostrą papryką. do naczynia żaroodpornego wysmarowanego delikatnie olejem wsypać połowę opakowania warzyw po włosku, na to ułożyć kawałki piersi z kury, wysypać resztę warzyw i całość posypać dołączoną do warzyw przyprawą włoską. Osobno zrobić sos na bazie jogurtu greckiego. Utrzeć z solą ząbki czosnku, dodać pieprz i ostrą paprykę, następnie dodać jogurt grecki i jajko całość dobrze wymieszać i zalać tym warzywa z mięsem. tak przygotowaną zapiekankę posypać startym serem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni celsjusza przez około 30-40min. Podawać z ryżem bądź kaszą np: kuskus albo też samodzielnie bez dodatków. Smacznego :)
Naleśniki z serowo-warzywnym farszem
Naleśniki z...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 116
Omlet z miodowym kremem
Omlet z miodowym kremem
30 min. 2 łatwy
Głosów: 4656
Tort czekoladowy z brzoskwiniową wkładką
Tort czekoladowy z...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 4153
Kurczak w sosie słodko kwaśnym
Kurczak w sosie słodko...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 3
Czekoladowe Muffiny z kremem
Czekoladowe Muffiny z...
30-60 min. 8 średni
Głosów: 4020
Ciasto z pianką budyniową i malinami
Ciasto z pianką...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 253