Przepis konkursowy

ZUPA - DELIKATNY BARSZCZYK Z JAJKIEM POSZETOWYM(4PORCJE)
Zdjęcie przepisu
Składniki:
pręga wołowa, 100g
woda, 1.5L
kostka rosół wołowy, 1szt.
buraki młode, 4szt
groszek świerzy, 100g
marchew młoda, 4szt.
pęczek natka pietruszki, 0.5szt.
fasolka szparagowa żółta, 50g
fasolka szparagowa zielona, 50g
jajko, 4szt.
masło klarowane, 100g
sól, 2 łyżeczki
pieprz , 0.5 łyżeczki
ocet 10%, 1 łyrzka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Adam (Wałcz)
(Głosów: 1276)


Zostań mistrzem kuchni

Rosół wołowy: wlać 1l zimnej wody wrzucić pręgę nie doprowadzając do wrzenia gotować ok. 30min dodać kostkę rosół wołowy. Warzywa: rozpuścić klarowane masło na patelni.Zagotować 200 ml wody 1 łyżeczka soli wrzucić fasolkę szparagowa ugotować. Obrać buraczki podzielić na ćwiartki smażyć gdy są na wpół surowe dodać wcześniej umyte i pokrojone marchewki na ćwiartki smażyć do zmięknięcia warzyw na koniec dodać ugotowaną fasolkę szparagową. jajka poszetowe : do 300 ml wody dodać łyżkę octu zagrzać wodę wtłuc jajka gotować do ścięcia się białka Warzywa ułożyć na talerzu dodać zielony groszek zalać bulionem położyć jajko na środku do dekoracji
Makaron z sosem serowym
Makaron z sosem serowym
30 min. 4 łatwy
Głosów: 20
Leśny mech
Leśny mech
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 402
Tarta śliwkowa
Tarta śliwkowa
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 65
Szarlotka z budyniem
Szarlotka z budyniem
pow. 60 min. 8 łatwy
Głosów: 21
Sałatka rucollo z sosem musztardowym
Sałatka rucollo z...
30 min. 2 łatwy
Głosów: 36
Kurka z kurką
Kurka z kurką
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 9