Składniki:
kiełbasa żywiecka, 1 laska
warzywne trio, 1 opakowanie
bulion wołowy, 1/2 szklanki
jajka, 4 szt
zioła (bazylia, majeranek, oregano), dla smaku
sól,
pieprz,
oliwa, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor:
Elżbieta (Zduńska Wola)
(Głosów: 134)
Warzywne trio gotujemy na półtwardo (około 3 minut), kiełbasę pokroić na małe kosteczki. Dno żaroodpornego naczynia wysmarować oliwą, włożyć w nie brokuły, kalafior , marchewkę i kiełbasę. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Jajka roztrzepać i wymieszać z gotowym bulionem, dodać sól, pieprz. Tym sosem zalać warzywa i zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.