Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA Z WARZYWAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
kiełbasa żywiecka, 1 laska
warzywne trio, 1 opakowanie
bulion wołowy, 1/2 szklanki
jajka, 4 szt
zioła (bazylia, majeranek, oregano), dla smaku
sól,
pieprz,
oliwa, 1 łyżka
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Elżbieta (Zduńska Wola)
(Głosów: 134)


Zostań mistrzem kuchni

Warzywne trio gotujemy na półtwardo (około 3 minut), kiełbasę pokroić na małe kosteczki. Dno żaroodpornego naczynia wysmarować oliwą, włożyć w nie brokuły, kalafior , marchewkę i kiełbasę. Doprawić solą, pieprzem i ziołami. Jajka roztrzepać i wymieszać z gotowym bulionem, dodać sól, pieprz. Tym sosem zalać warzywa i zapiekać około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Tort z bitą śmietaną i serkiem marscarpone
Tort z bitą śmietaną i...
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 12
Makaron ze szpinakiem, kurczakiem i mascarpone
Makaron ze szpinakiem,...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 2
Torcik bezowy z kremem z mleczka kokosowego
Torcik bezowy z kremem...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3734
Przepis na pizzę ze szpinakiem i oliwkami w roli głównej (wegetariańska)
Przepis na pizzę ze...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 21
Sernik na zimno z mascarpone i świeżymi owocami
Sernik na zimno z...
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 274
Sos do spaghetti
Sos do spaghetti
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 54