Składniki:
Naleśniki (upiec według swojej sprawdzonej receptury ), 10 szt
Mięso mielone (wieprzowo-wołowe), 800 g
Pieczarki, 500 g
Papryka czerwona, 1-2 szt
Cebula średnia, 2 szt
Szpinak baby, 1-2 szt
Masło, 3 łyżki
Ser żółty, 300 g
Czosnek , 2 g
Sól,
Pieprz,
Ketchup,
Przygotowanie:
czas: pow. 60 min.
porcja: 6
poziom trudności: łatwy
Autor:
Angelika (Chrzanów)
(Głosów: 49)
Mięso podsmażyć,dodać pokrojone w plasterki pieczarki,pokrojoną w kostkę poprykę,przyprawy-dusić do odparowania wody.Cebulę pokroić w piórka-zeszklić z dwoma łyżkami masła,dodać do mięsa,wystudzić.Szpinak udusić,dodać jedną łyżkę masła,dodać czosnek,podsmażyć do odparowania wody.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem.
Składanie: naleśnik-farsz mięsny z warzywami-podsypać niewielką ilością żółtego sera-naleśnik-szpinak-naleśnik itd...do wyczerpania składników.
Wierzch przykryć żółtym serem,zapiec w piekarniku ok 30 min-temp. 190 C. Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem np.czosnkowym.