Przepis konkursowy

ŚLĄSKI ŻUREK OGÓRKOWY
Zdjęcie przepisu
Składniki:
woda, 2 litry
kostka warzywna, 1 sztuka
masło Mleczna Dolina, 1 łyzka stołowa
woda z ogórków kiszonych, 1 szklanka
ziemniaki, 10 średnich sztuk
mąka pszenna, 4 łyżki
jogurt naturalny Tolonis,
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Danuta (Orzesze)
(Głosów: 19)


Zostań mistrzem kuchni

Wodę z kostką warzywną, wodą z ogórków i masłem zagotować. Mąkę rozrobić z wodą, wlać, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ugniecionymi ziemniakami, jogurtem i białą kiełbasą.
Tuńczykowe Love
Tuńczykowe Love
30 min. 2 łatwy
Głosów: 1
Szarlotka z kruszonką
Szarlotka z kruszonką
30-60 min. 8 łatwy
Głosów: 18
Polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym
Polędwiczki w sosie...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 4544
Roladki z brzoskwinią w winno-porowym sosie
Roladki z brzoskwinią...
30-60 min. 2 średni
Głosów: 109
Francuskie poduszeczki z piersią z kurczaka i pastą z suszonych pomidorów
Francuskie poduszeczki...
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 3921
Top Modelowe Sakiewki naleśnikowe
Top Modelowe Sakiewki...
30-60 min. 6 średni
Głosów: 35