Przepis konkursowy

ZAPIEKANKA GYROS
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ryz, Dwie torebki
Piers, 1/2 kg
Cebula, 2sztuki
Pieczarki, 1/2 kg
Majonez, 2 lyzki
Keczup, 2 lyzki
Przyprawa do gyrosa, Okolo pol opakowania
Ser tarty, 100g
Swieza papryka, 1 sztuka
Olej do smazenia, 1/4 szklanki
Ogorki konserwowe, 3-4 sztuki
Szczypiorek, Do posypania
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Jagoda (Kwidzyn)
(Głosów: 48)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowac ryz w osolonej wodzie. Piers pokroic w kostke i przyprawic przyprawa do gyrosa, podsmazyc. Cebule oraz pieczarki pokroic w kostke, podsmazyc na osobnej patelni. Ogorki pokroic wg uznania (kostka, w kolka), papryke w kostke. Na dnie naczynia zaroodpornego dac jedna torebke ryzu, na to usmazona piers z kurczaka (zostawic kilka kawalkow na wierzch) posmarowac lyzka majonezu i keczupu, na to usmazone pieczarki z cebulka, papryka i ogorki, druga torebka ryzu, lyzka majonezu i keczupu. Posypac serem i dac zostawiona piers oraz posypalam pokrojonym szczypiorkiem. Piec w tem 160st tak ok 20-30 min.
GULASZ Z KOLOROWYM MAKARONEM
GULASZ Z KOLOROWYM...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 186
Fritatta - czyli pomysł na jajka inaczej
Fritatta - czyli...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4235
Szybka chińska zupa rybna
Szybka chińska zupa rybna
30 min. 4 łatwy
Głosów: 0
Pasta z wątróbki drobiowej
Pasta z wątróbki...
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 10
Piersi z kurczaka w domowym papirusie
Piersi z kurczaka w...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 1
Makaron ze szpinakiem i pomidorami
Makaron ze szpinakiem...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 3