Przepis konkursowy

WIEŻYCZKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM, SEREM I SUSZONYMI POMIDORAMI
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Filet z piersi z kurczaka Świat Drobiu, 4 szt.
szpinak, 450 g
ser feta, 150 g
ser ricotta, 50 g
żółtko, 1 szt.
suszone pomidory, 4 szt.
bułka tarta , 2 łyżki
sól,
pieprz,
rozmaryn,
masło, 2 łyżki
czosnek, 2 ząbki
Przygotowanie:
czas: 30-60 min. porcja: 4
poziom trudności: średni
Autor: Kasia (Strzebiń)
(Głosów: 1700)


Zostań mistrzem kuchni

Rozmrożony szpinak dusić na maśle, na małym ogniu, aż zmięknie. Odsączony szpinak posiekać połączyć bułką tartą, żółtkiem i czosnkiem. Doprawić do smaku pieprzem i solą (wg uznania). Umyte mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć pieprzem, solą i rozmarynem. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć szpinak, fetę, a w środku położyć odsączone pomidory. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczką i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Zapiekać ok. 35 minut w 180 stopniach. Wyjąć i trzymać w cieple. Przed podaniem przeciąć je na pół po ukosie. Polecam do wieżyczek sos śmietankowy z dodatkiem sera żółtego, ziemniaczane kokosanki i gotowany brokuł.
Sałatka Indycza
Sałatka Indycza
30 min. 2 łatwy
Głosów: 2832
Rolowane tosty
Rolowane tosty
30 min. 2 łatwy
Głosów: 7
Tort
Tort
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 80
Pływające Śledzie
Pływające Śledzie
30 min. 8 łatwy
Głosów: 24
Zawijaniec z niespodzianką
Zawijaniec z...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 551
Pieczarki z piersią z kurczaka
Pieczarki z piersią z...
30-60 min. 4 średni
Głosów: 111