Przepis konkursowy

W PROSTOCIE SIŁA DOZNAŃ PODNIEBIENIA, CZYLI FARFALLE Z TUŃCZYKIEM
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Makaron farfalle, 150 g
Tuńczyk w sosie własnym, puszka
Śmietana 18%, 150 g
Cebula, 1
Papryka czerwona, 0,5
Piecarki, 3-4
Oliwa z oliwek, łyżka
Sól,
Pieprz,
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor: Monika (Wrocław)
(Głosów: 4)


Zostań mistrzem kuchni

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę szatkujemy, a następnie podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zeszkli. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli. Podsmażamy razem. W tym czasie kroimy pieczarki na talarki i dodajemy do pozostałych warzyw. Gdy warzywa zmiękną dodajemy tuńczyka. Mieszamy. Kolejno dodajemy śmietanę i gotujemy całość na małym ogniu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Makaron odcedzamy. Wykładamy na talerze, na górę dodajemy przygotowany sos. Bon apetit!
Zapiekanka Gyros
Zapiekanka Gyros
30-60 min. 4 łatwy
Głosów: 427
Dyniowe tartaletki z wędzonym łososiem, gruszką i nasturcją
Dyniowe tartaletki z...
30-60 min. 2 łatwy
Głosów: 42
Sałatka z brokułami
Sałatka z brokułami
30-60 min. 6 łatwy
Głosów: 28
Makaron pod serową pierzynką
Makaron pod serową...
30 min. 6 łatwy
Głosów: 274
Kluseczki penne
Kluseczki penne
30-60 min. 4 średni
Głosów: 12
Pikantna potrawka z ozorków
Pikantna potrawka z...
pow. 60 min. 4 łatwy
Głosów: 1415