Składniki:
Mąka tortowa, 3 szkl.
cukier, 1 szkl.
jajka, 3 szt.
margaryna, 150g
śmietana, 6 łyżek
proszek do pieczenie, łyżeczka
cukier waniliowy, 1 op.
śliwki, 1kg
cukier puder, 1 łyżka
budyń waniliowy, 1 op
Przygotowanie:
czas: 30-60 min.
porcja: 2
poziom trudności: łatwy
Autor:
Magdalena (Kobior)
(Głosów: 157)
Z mąki, cukru, żółtek, margaryny, śmietany, proszku i cukru waniliowego zagnieść ciasto i wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie wyłożyć na natłuszczoną blachę , na górę ułożyć śliwki lub inne owoce sezonowe a na nie pianę z białek, cukru pudru i budyniu.(proszku)
Piec ok 1 godz. w temp. 170.