Przepis konkursowy

KANAPKOWA PASTA Z KASZY JAGLANEJ I OLIWEK
Zdjęcie przepisu
Składniki:
Ugotowana kasza jaglana, szklanka
Zielone oliwki, pół szklanki z zalewą
Czosnek, 2 ząbki
Pieprz ziołowy, szczypta
Olej, 3 łyżki
Sól, szczypta
Sezam czarny, szczypta
Przygotowanie:
czas: 30 min. porcja: 4
poziom trudności: łatwy
Autor: Dominika (Łódź)
(Głosów: 1084)


Zostań mistrzem kuchni

Ugotowaną kaszę według przepisu na opakowaniu miksujemy blenderem z oliwkami, czosnkiem, sezamem i pieprzem na gładką masę. Jeśli nie mamy sezamu, wcale go nie potrzebujemy. Jeżeli konsystencja jest za sucha dolewamy oleju lub wody z oliwek. Solimy na końcu lub wcale, ponieważ może okazać się, że nie trzeba solić, gdyż woda z oliwek doda wystarczającego smaku potrawie.
Ciasto z bananami
Ciasto z bananami
pow. 60 min. 8 średni
Głosów: 60
Pierś z gęsi duszona z jabłkiem, w sosie miodowym
Pierś z gęsi duszona z...
pow. 60 min. 2 średni
Głosów: 3701
Ziemniaczane bułeczki ze szpinakiem i piersią z kurczaka
Ziemniaczane bułeczki...
30 min. 4 łatwy
Głosów: 4
Tarta mięsno- pieczarkowa
Tarta mięsno- pieczarkowa
pow. 60 min. 6 średni
Głosów: 64
Najlepsza Pizza
Najlepsza Pizza
pow. 60 min. 6 łatwy
Głosów: 85
Pomidorki faszerowane
Pomidorki faszerowane
30 min. 2 łatwy
Głosów: 16